ROMANA

MISIUNE
Roconut este un brand de referinta in achizitionarea, procesarea si ambalarea pentru distribuitori si retaileri a miezului de nuca recoltat de la cultivatorii privati din Transilvania-Romania.
Misiunea noastra este de a da satisfactie micilor cultivatori romani prin asigurarea procesarii produselor acestora cu tehnologie de ultima ora care garanteaza cea mai inalta calitate a miezului de nuca, standardul ROCONUT, standard de calitate premium.
An de an, impreuna cu cultivatorii nostri am creat o echipa care duce pe piata europeana misiunea noastra de a garanta calitatea cea mai potrivita pentru ca miezul de nuca sa asigure consumatorilor finali certitudinea concreta a crezului nostru “Traieste sanatos”.

VIZIUNE
Mereu in cautarea cresterii vanzarilor, viziunea noastra este centrata pe filozofia afacerii corecte in care cultivatorul, procesatorul, distribuitorul si retailerul isi dau mana pentru beneficiul tuturor prin satisfactia maxima a consumatorului.
Aceasta viziune a determinat ca sa se alature echipei si principiilor noastre, cea mai mare parte a gospodarilor cultivatori din regiunea transilvaneana a Romaniei.
Miezul de nuca ROCONUT, ambalat pentru engrosisti, distribuitori sau retaileri, corespunde intrutotul viziunii de calitate certificata atat prin institutiile de autorizare a calitatii dar si prin aprecierea clientului consumator, decidentul nostru, al tuturor, pentru ca afacerea sa functioneze.

VALORI
Cu o expierenta de peste un sfert de secol, compania noastra a invatat ca in afaceri o strangere de mana onesta, da valoare relatiei mult mai mult decat zeci de pagini intr-un contract scris cu litere mai mici sau mai mari, pentru ca, la urma urmei, afacerile se fac cu si intre oameni nu intre masinarii de tot felul.
Valoarea pe care noi o dezvoltam in relatiile de afaceri este data de increderea si consecventa sustinute de profitul businesului adus ambelor parti ale intelegerii.
Ne mandrim ca toti clientii dar si furnizorii ne ramin alaturi an de an, confirmand ca valorile ROCONUT se regasesc in bunastarea tuturor prin recomandarile ce aduc mereu noi parteneri in afacerile cu miezul de nuca romanesc.

RESURSE
Resursa principala in ROCONUT, ca in orice afacere de altfel, suntem in primul rand, noi insine, cu expierente cumulate care fac toata sarea si piperul afacerii alaturi de furnizorii nostri cultivatori care ne inspira zilnic impreuna cu clientii care ne stimuleaza cu increderea care ne-au acordat-o.
Zona Transivaniei aflata pe aceeasi linie cu Moldova dar si cu California, reprezinta regiunea fericita pentru cultivatorii nostri privati, o resursa serioasa cu traditie de sute de ani pe meleagurile romanesti.
Cheia sucesului nostru in relatia cu resursele care dau viata brandului ROCONUT, este intelegerea riscului si provocarii cu care se confrunta mereu cultivatorii, cu care, facem negocieri anuale si nu pe perioade mai mari, ceea ce face ca intradevar sa “traim sanatos” si fara emotii.

DESPRE NOI
Denumirea ROCONUT vine de la abrevierile binecunoscutei companii de familie, RO & CO Soft Srl Oradea, care pastoreste domeniul tehnologiei avansate pe vestul romanesc de 25 de ani, cu o cifra in milioane de euro, apropiata perioadei de existenta. An de an firma a crescut realizand resurse proprii de dezvoltare.
Varful realizarilor pe IT in perioada 2005-2010 (cand multi traiau cu durerea crizei), nu i-a emotionat pe proprietarii companiei, familia Sabau, si asfel, luminati de sclipirea ideii binecunoscute ca nu “trebuie sa pui ouale in acelasi cos”, corelata cu o pasiune a intregii familii pentru nuci, a creat sub aceeasi umbrela juridica, brandul ROCONUT.

In acest context, in Romania, linga Oradea in localitatea Nojorid, RO & CO Soft Srl a creat o entitate procesatoare de miez de nuca ce are drept misiune, simbioza satisfactiei combinate intre cultivatorul privat si consumatorul final. Scopul acesteia este realizarea celui mai bun miez de nuca pentru piata europeana.
Cu o echipa de 35-40 de angajati ROCONUT reuseste sa proceseze lunar, 50-60 tone de miez de nuca finit conform normelor internationale si a certificarilor de calitate autorizate.

De familie fiind, afacerea se va extinde cu investitii solide care sa conduca la un volum de productie anuala de peste 1000 de tone de miez de nuca premium sub marca ROCONUT.

PRODUSE

Produsele ROCONUT, sunt consecinta fireasca a unui ciclu de productie foarte bine pus la punct urmare unui management auditat ISO 2008. Astfel, ROCONUT, cu o echipa profesionista in domeniul miezului de nuca, desfasoara patru tipuri de activitati omologate international pentru miezul de nuca.

Cele patru de activitati, in ordine cronologica sunt dupa cum urmeaza; -achizitia miezului de nuca, -procesarea miezului de nuca, -ambalarea produsului in sisteme specifice comertului en gros, al distribuitorilor, -ambalarea produsului ROCONUT pentru retaileri la diferite gramaje si ambalaje specifice.

1- achizitia miezului de nuca se face de la cateva sute de cultivatori individuali din Transilvania. Marfa este transportata la sediul ROCONUT din Nojorid-Oradea-Romania, unde i se verifica umiditatea si calitatea, dupa care este depozitata in zone special pregatite pentru dezumidificare.

2-procesarea ROCONUT are la randul sau urmatoarele etape: -dezumidificarea de la o umiditate interna a miezului de 13-14% pina la 6-7 % realizata printr-un sistem unic in Europa de recirculare a aerului proaspat filtrat prin folosirea energiei rezultate din dezumidificare pe baza de pompe aer/aer. O precizare ce merita mentionata este faptul, ca de la receptie, miezul de nuca este depozitat in vederea dezumidificarii pe categorii de umiditate, asa fel ca marfa sa fie procesata omogen.

Uscarea miezului de nuca se face intr-o alta incinta cu aceeasi procedura de recirculare prin reamprospatarea continua a aerului, tehnica ce asigura naturaletea gustului si starea placut crocanta dupa uscare a miezului de nuca. Cele doua proceduri se realizeaza in ritm lent, tocmai pentru a nu forta dezumidificarea si uscarea miezului in termene scurte, fapt care ar conduce astfel la afectarea calitatii.

Sortarea miezului de nuca in mod manual si automat folosind tehnologii de sortare si selectare a miezului pe dimensiuni si culori. Depozitarea miezului in atmosfera controlata si in incinte ce permit aerisirea in straturi de 10-15 cm inaltime ale miezului de nuca.

3-ambalarea miezului de nuca pentru distribuitorii en gros in functie de dimensiune, forma si culoare in cutii de 10 kg liber sau vacuumat cu carton separator la pungi de 5 kg.

4-ambalarea pentru retaileri in pungi vacuumate de 0,2 kg sau in pungi cu atmosfera controlata de 0,2 kg sau 0,1 kg.

Categoriile de miez care rezulta sunt: jumatati, sferturi, bucati 6 mm si miez de nuca macinat cu sau fara zahar.

NUCILE ROCONUT
Aparent miezul de nuca, indiferent de provenienta, este la fel, dar asta doar aparent, ori stim cu totii ca aparentele inseala si ca detaliile fac diferenta.
Ei tocmai in detalii sta diferenta intre miezul de nuca ROCONUT si altele.
Mai in gluma mai in serios, fara sa aducem prejudicii unor marci automobilistice, dar exact asa cum si Dacia si Mercedes fac acelasi lucru, te plimba de colo/colo, diferenta constand in felul cum o face, cam asa e si cu diferenta intre miezul de nuca ROCONUT si celelalte.
Seamana ca forma dar gustul te determina sa alegi ROCONUT si nicicand altceva.

Dar de ce?
Simplu.
1.Nucile provin din gospodarii individuale unde pomii nu sunt tratati in nici un fel cu pesticide sau alta chimie-totul e natural ca la mama acasa.
2. In perioada 2008-2011 am avut grija sa alegem din miile de producatori doar cateva sute care respecta standardele ROCONUT.
3-cultivatorii au fost pregatiti ca livrarea sa se faca la un nivel maxim de umiditate controlat la receptia miezului de nuca, asa fel incat o parte din procesul de uscare sa se realizeze natural, la cultivator.
4-dezumidificarea si uscarea miezului de nuca este facuta cu o tehnologie avansata, care prin procedura si durata se aseamana cu uscarea lenta si naturala a nucii din “podul bunicii”, de la tara.
5-sortarea cu atentie si mare grija in formate combinate, manual si tehnologic avansat, elimina orice fel de observatie calitativa asupra miezului de nuca ROCONUT.
Cele cinci argumente sunt detalii esentiale care transforma numele de ROCONUT intr-un brand autorizat al miezului de nuca romanesc si european.

PRESA

Apogeul de 25 de ani al unei companii oradene atins prin dezvoltarea multivectoriala a activitatii

Taifunul valutar din ’97, dar si criza globala din 2008 au fost pietrele de incercare pe care le-a depasit RO & CO Soft SRL Oradea prin dezvoltarea in paralel pe aceeasi firma a mai multor domenii de activitate fara legatura intre ele.
In mod cotidian firma a dus greul activitatilor de IT in Bihor in ultimii 25 de ani asigurand furnizarea de hard si soft clientilor privati, publici dar si persoanelor fizice. Aceasta a fost o metoda sigura prin care dependenta de un client in total cifra de afaceri sa fie sub 5%, fapt ce a determinat ca prabusirile unora din acesti beneficiari, in cele doua momente de criza adevarata, sa nu afecteze mersul in bine al RO & CO Soft SRL Oradea.