DE CE “ROCONUT”

                Produsele ROCONUT, sunt consecinta fireasca a unui ciclu de productie foarte bine pus la punct urmare unui management auditat ISO 2008. Astfel, ROCONUT, cu o echipa profesionista in domeniul miezului de nuca, desfasoara patru tipuri de activitati omologate international pentru miezul de nuca.

               
Cele patru de activitati, in ordine cronologica sunt: achizitia miezului de nuca, procesarea acestuia, ambalarea miezului de nuca produsului in modele de ambalaj specifice comertului en gros, ambalarea produsului ROCONUT pentru retaileri la diferite gramaje si ambalaje personalizate.



1-achizitia miezului de nuca se face de la cateva sute de cultivatori individuali din Transilvania. Marfa este transportata la sediul ROCONUT din Nojorid-Oradea-Romania, unde i se verifica umiditatea si calitatea, dupa care este depozitata in zone special pregatite pentru dezumidificare.



2-activitatea de procesare a miezului de nuca ROCONUT are mai multe etape.
                    Dezumidificarea de la o umiditate interna a miezului de 13-14% pina la 6-7 % realizata printr-un sistem unic in Europa de recirculare a aerului proaspat filtrat prin folosirea energiei rezultate din dezumidificare pe baza de pompe aer/aer. O precizare ce merita mentionata este faptul, ca de la receptie, miezul de nuca este depozitat in vederea dezumidificarii pe categorii de umiditate, asa fel ca marfa sa fie procesata omogen.




                   Uscarea miezului de nuca se face intr-o alta incinta cu aceeasi procedura de recirculare prin reamprospatarea continua a aerului, tehnica ce asigura naturaletea gustului si starea placut crocanta dupa uscare a miezului de nuca. Cele doua proceduri se realizeaza in ritm lent, tocmai pentru a nu forta dezumidificarea si uscarea miezului in termene scurte, fapt care ar conduce astfel la afectarea calitatii.


                  Sortarea miezului de nuca in mod manual si automat folosind tehnologii de sortare si selectare a miezului pe dimensiuni si culori. Depozitarea miezului in atmosfera controlata si in incinte ce permit aerisirea in straturi de 10-15 cm inaltime ale miezului de nuca.



3-ambalarea miezului de nuca pentru distribuitorii en gros in functie de dimensiune, forma si culoare in cutii de 10 kg liber sau vacuumat cu carton separator la pungi de 5 kg.



4-ambalarea pentru retaileri in pungi vacuumate de 0,2 kg sau in pungi cu atmosfera controlata de 0,2 kg sau 0,1 kg.



Categoriile de miez care rezulta sunt: jumatati, sferturi, bucati mai mari de 6 mm si miez de nuca macinat cu sau fara zahar.






SI TOTUSI DE CE SA ALEGETI MIEZUL DE NUCA ROCONUT
             
Aparent miezul de nuca, indiferent de provenienta, este la fel, dar asta doar aparent, ori stim cu totii ca aparentele inseala si ca detaliile fac diferenta.

Ei tocmai in detalii sta diferenta intre miezul de nuca ROCONUT si altele.

Mai in gluma mai in serios, fara sa aducem prejudicii unor marci automobilistice, dar exact asa cum si Dacia si Mercedes fac acelasi lucru, te plimba de colo/colo, diferenta constand in felul cum o face, cam asa e si cu diferenta intre miezul de nuca ROCONUT si celelalte.



Seamana ca forma dar gustul te determina sa alegi ROCONUT si nicicand altceva.
             
Dar de ce?
Simplu.

1.Nucile provin din gospodarii individuale unde pomii nu sunt tratati in nici un fel cu pesticide sau alta chimie, totul e natural ca la "mama acasa".

2. In perioada 2008-2011 am avut grija sa alegem din miile de producatori doar cateva sute care respecta standardele ROCONUT.



3-cultivatorii au fost pregatiti ca livrarea sa se faca la un nivel minim de umiditate controlat la receptia miezului de nuca, asa fel incat o parte din procesul de uscare sa se realizeze natural, la cultivator.



4-dezumidificarea si uscarea miezului de nuca este facuta cu o tehnologie avansata, care prin procedura si durata se aseamana cu uscarea lenta si naturala a nucii din “podul bunicii”, de la tara.

5-sortarea cu atentie si mare grija in formate combinate, manual si tehnologic avansat, elimina orice fel de observatie calitativa asupra miezului de nuca ROCONUT.


               

Cele cinci argumente sunt detalii esentiale care transforma numele de ROCONUT intr-un brand autorizat al miezului de nuca romanesc si european.



Nu sunt produse în această categorie.