TERMENI SI CONDITII PENTRU COMERCIANTI

TERMENI SI CONDITII PENTRU COMERCIANTI

Termeni si conditii pentru partenerii comerciali ai www.shop.roconut.ro

 

1.TERMENI


Site-ul www.shop.roconut.ro este denumirea comerciala a magazinului online B2B al companiei SC RO & CO SOFT SRL, detinator al marcii ROCONUT, adresat exclusiv comerciantilor si producatorilor care folosesc miezul de nuca ROCONUT, pentru revanzare sau in actul de productie si/sau servicii, indiferent de forma juridica, PFA, II, SRL, SA, ONG, etc


S.C. RO & CO SOFT SRL, este detinatorul marcii ROCONUT si este proprietarul site-ului www.roconut.ro si al magazinului online www.shop.roconut.ro, fiind persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Oradea 410043, str.Aurel Lazar nr 8/1avand numar de ordine in Registrul Comertului J05/198/07.03.1991, cod unic de inregistrare fiscala RO 73088.


Vanzator – S.C. RO & CO SOFT SRL, care vinde prin www.shop.roconut.ro Produsele in cantitati en gros, la preturi adecvate.


En gros- forma de comert ce defineste acel tip de vanzare doar la bax a produselor si nu la bucata asa cum este mentionat pe Site.


Comerciant – persoana juridica sau orice alta entitate juridica ce isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda, are sau obtine acces la CONTINUTUL www.shop.roconut.ro, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Shop Roconut (corespondenta electronica, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre www.shop.roconut.ro  si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT. Comerciantul poate fi o persoana juridica, care revinde marfa cumparata de la Vanzator mai departe cu amanuntul( la bucata) sau o persoana juridica ce va folosi produsele cumparate en gros pentru activitatea proprie de productie sau servicii sau in scopuri de consumuri colective.Comerciantul odata inregistrat pe www.shop.roconut.ro, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.


Pret - pretul se poate vizualiza numai dupa inregistrarea comerciantului ca si client prin completarea unui formular de Cont, dupa care accesul la vizualizarea preturilor este autorizat. Administratorul poate anula conturile care prezinta informatii false privind datele persoanei juridice inregistrate.


Taxa de transport(rata de livrare) - costul cu transportul marfii comandate care de regula se organizeaza cu FAN COURIER. In functie de comanda, costul exact de transport va este comunicat odata cu confirmarea comenzii, taxa de transport ce se genereaza automat la lansarea comenzii fiind doar informativa.


Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Comerciant dar si istoricul lui in Site (Comenzi, facturi fiscale, corespondenta, etc.).


Favorite – sectiune din Cont care permite Comerciantului  sa isi creeze o Lista de produse favorite.


Lista – pagina web din Favorite in care Comerciantul poate adauga produse din oferta www.shop.roconut.ro pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”). Lista poate fi:

Lista  publica: orice Comerciant  poate vizualiza Lista Comerciantului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare  (Facebook, Linkedin, Twitter si Google+) sau daca acceseaza profilul public al Comerciantului din Site. Listele sunt publice, iar Comerciantul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite. 

Lista  privata: aceasta poate fi vizualizate numai de titularul Contului. Comerciantul are posibilitatea de a seta ca si publica oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.Site – domeniul www.shop.roconut.ro al marcii ROCONUT detinuta de RO & CO SOFT SRL ORADEA.


Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Comerciant prin care Comerciantul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului www.shop.roconut.ro intentia sa de a achizitiona produsele de pe Site.


Produse – orice produs, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Comerciantului ca urmare a Contractului incheiat.


Campanie promotionala– actiunea de a expune in scop comercial, un numar limitat de Produse CU un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.


Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Comerciant, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Comerciantului.Continut

•    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;

•    continutul oricarui e-mail trimis Comerciantilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre Vanzator, Comerciantului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

•    informatii legate de produsele si preturile practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

•    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.


Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Comerciant  cu referire punctuala la un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Comerciant  asupra unui produs ROCONUT.


Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.


Intrebare – formula de adresare catre alti Comercianti cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.


Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Comerciantului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Comerciant  unui alt Comerciant in cadrul unei discutii.


Document – toate informatiile din Termene si Conditii.


Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra produselor si/sau a Campaniilor promotionale desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.


Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre RO & CO SOFT SRL, detinator al marcii ROCONUT, Comerciantului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.


Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.


2. PREVEDERI CONTRACTUALE


2.a. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Comerciantul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.b. Notificarea primita de catre Comerciant, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare privind inceperea procesarii comenzii si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Notificarea de acceptare a Comenzii se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.c. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica nivelul cantitativ al produselor anuntand Comerciantul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna diferenta de suma daca aceasta a fost achitata in avans.

2.d. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Comerciant  in momentul primirii de catre Comerciant  de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.e. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind garantia mentionata pe ambalajul produselor.3.  MODUL DE VANZARE ONLINE


3.a. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Comerciant. Pentru motive justificate RO &CO SOFT SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Comerciantului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Comerciantului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel imaginea societatii si a brandului ROCONUT. 

Indiferent de motivele restrictionarii, Comerciantul se poate adresa administratorului www.shop.roconut.ro, la adresa office@roconut.ro pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.b. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.c In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, www.shop.roconut.ro isi rezerva dreptul de a cere Comerciantilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.d. Administratorul www.shop.roconut.ro poate publica pe Site informatii despre produse sau Campanii promotionale practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.e. Toate preturile aferente produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) cu precizarea T.V.A. Cheltuiele de curierat sunt informative la generarea comenzii, acestea fiind definitive doar prin confirmarea comenzii conform 2.b. ATENTIE: notificarea de confirmare a comenzii facuta prin email va poate apare in SPAM, sens in care va rugam ca verificarea casutei postale electronice sa o faceti si in SPAM.

3.f. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Comerciant, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Comerciantului.

3.g. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) reprezinta o optiune contractuala din partea Vanzatorului, fata de Comerciantul cu care s-a finalizat un contract acestea putand fi utilizate exclusiv cu titlu de prezentare de catre Comerciant cu mentionarea sursei.

3.h. Dupa 7 (sapte) zile de la achizitionarea unui Produs, Comerciantulului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Produsul achizitionat in vederea revanzarii. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Comerciant in Cont. In acest fel, Comerciantul contribuie la informarea altor posibili Comercianti de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Produse si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Produselor Roconut.

 


4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA


4.a. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a www.shop.roconut.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

4.b. Doar Comerciantului care a achizitionat produse ROCONUT de pe Site ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut cu scopul ca in calitate de Revanzator sa isi poata promova produsele ROCONUT in scopul vanzarii acestora cu amanuntul in magazinul propriu al Comerciantului, online sau magazin real. 

4.c. Comerciantul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

4.d. Comerciantului caruia i s-a acordat dreptul de a utiliza sub forma descrisa un anumit continut, la care Comerciantul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite.

4.e. Nici un Continut transmis catre Comerciant, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea ROCONUT. 

4.f. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.5. COMANDA


5.a. Comerciantul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, Produsul este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a acestuia.

5.b. Prin finalizarea Comenzii Comerciantul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

5.c. Prin finalizarea Comenzii, Comerciantul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Comerciantului.

5.d. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Comerciant, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

5.d.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

5.d.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de ROCONUT, in cazul platii online;

5.d.3. datele furnizate de catre Comerciant, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

5.e. Potrivit OUG nr 34/2014, Comerciantul are dreptul sa se retraga din Contract, adica sa returneze Produsele integral sau partial  în termen de 3 (trei) zile calendaristice de la data zilei in care a primit produsele fizic, prin invocarea unui motiv intemeiat legat de livrarea si/sau calitatea produselor si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Comerciantul poate opta si pentru schimbarea marfii fara alte costuri.

5.f. In cazul in care Comerciantul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste pe Site.

5.g. In cazul in care Comerciantul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 3 (trei) zile de la data primirii produselor returnate. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

5.g.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

5.g.2. pentru Comenzile achitate cu OP/Ramburs/Transfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
6. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

6.a. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

6.a.1. furnizarea de Produse al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

6.a.2. furnizarea de Produse realizate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod evident;

6.a.3. furnizarea de Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

6.a.4. furnizarea de Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
7. CONFIDENTIALITATE

7.a. ROCONUT va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizeaza Comerciantul. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

7.b. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Comerciant cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

7.c. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.  ROCONUT nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7.d. Prin inscrierea in baza de date a ROCONUT, Comerciantul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai ROCONUT: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Comerciant  si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care ROCONUT poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Produselor.


8. PUBLICITATE

8.a. Newsletterele ROCONUT sunt transmise direct, astfel, fiind asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

8.b. In momentul in care, Comerciantul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere dar isi poate de asemenea modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

8.b.1. prin contactarea ROCONUT in acest sens.

8.b.2. prin modificarea setarilor din Contul de client.

8.b.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

8.c. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.


9. FACTURARE – PLATA

9.a. Preturile Produselor afisate in cadrul site-ului www.shop.roconut.ro  nu includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare si nici costurile de expediere care se vor calcula personalizat pentru fiecare comanda in parte.

9.b. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Comerciant  in format electronic o factura proforma pentru produsele livrate, obligatia Comerciantului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.c. Dupa confirmarea platii (ramburs la primirea coletului, avans inainte de livrare) Vanzatorul va transmite factura fiscala pentru produsele livrate cu care Comerciantul se va inregistra in contabilitate.

9.d. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Comerciantului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

9.e. Prin aceasta modalitate de comunicare Comerciantul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de SC RO & CO SOFT SRL, detinatorul marcii ROCONUT, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

9.f. Prin trimiterea Comenzii, Comerciantul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre SC RO & CO SOFT SRL in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

9.g. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@roconut.ro

9.h. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Comerciantului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

9.i. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Comerciantul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

9.j. Comerciantul poate introduce datele mai multor carduri de plata pe care le detine, pentru care se poate activa optiunea de plata electronica.


10.  LIVRAREA PRODUSELOR

10.a. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele in sistem de curierat "door-to-door" catre Comerciant  in termen de 24-48 de ore de la data comenzii procesate si confirmate de catre Vanzator.

10.b. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.c. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.11. GARANTII

11.a. Toate Produsele comercializate de catre SC RO & CO SOFT SRL, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorului ROCONUT. Produsele sunt sigilate in ambalajele originale si provin din surse autorizate  si verificate de ROCONUT. 

11.b. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie/conformitate aferent Produselor vrac din Comanda, Comerciantului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont. Prin aceasta modalitate de comunicare Comerciant, accesand Contul sau de pe www.shop.roconut.ro, va detine o evidenta a certificatelor de garantie/conformitate emise de SC RO & CO SOFT SRL, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: office@roconut.ro.12. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

       Proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Comerciantului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate direct de personalul Vanzatorului).13. RASPUNDERE

13.a. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Comerciantul le poate efectua dupa livrare Produselor si in special pentru pierderea  acestora.

13.b. Prin crearea si utilizarea Contului, Comerciantul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

13.c. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Comerciantul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

13.d. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

13.e. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre SC RO & CO SOFT SRL, detinatorul marcii ROCONUT, acestia fiind opozabili Comerciantilor de la data afisarii in Site.Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati.
14. POSTAREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

14.a. Postarea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Comerciant , in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire ale unui produs.

14.b. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Comerciantul acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

14.c. Fiecare Comerciant, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

-    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare doar al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

-    sa foloseasca doar limba romana.

-    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator; 

-    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;

-    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

-    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit  produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

-     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

-     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

-    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre  Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

-     sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli :

-    fisierele incarcate  vor contine imagini si/sau videoclipuri  care se refera  la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

-    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti,  limbaj licentios  sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

-    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

-    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

14.d. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Comerciant ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile de pe Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

14.e. In cazul in care  Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Comerciantului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Comerciantii au la dispozitie adresa de email: office@roconut.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.


15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

15.a. SC RO & CO SOFT SRL este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul ====================.

15.b. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SC RO & CO SOFT SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

15.c. Scopul colectarii datelor este:

- informarea Comerciantilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Produsele achizitionate,

- trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

- de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Comerciantului.

15.d. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Comerciantul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a SC RO & CO SOFT SRL, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul ===============, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 15.b.

15.e. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

15.f. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa de contact de pe Site  va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate sau va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte; transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

15.g. De asemenea, SC RO & CO SOFT SRL poate furniza datele cu caracter personal ale Comerciantului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 15.b., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Produselor noastre, asigurători.16. FORTA MAJORA

16.a. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16.b.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.


17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre SC RO & CO SOFT SRL si Comerciant se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de comert si industrie Bihor.
Nu sunt produse în această categorie.