DEFINITII

AMBALAREA SUB ATMOSFERA PROTECTOARE

          Miezul de nuca are in conţinutul sau grăsimi nesaturate ceea ce face ca acestea sa fie predispuse la oxidare şi râncezire. In consecinta cercetatorii au constatat  ca inlocuirea satisfacatoare a aerului cu gaz protectiv poate fi realizata numai intr-un sistem inchis(punga aluminizata triplu stratificat) pentru a impiedica repatrunderea aerului. Cel mai mic "spatiu inchis“ este insusi ambalajul produsului, iar inlocuirea aerului are loc inainte de sigilarea acestuia. Ambalarea alimentelor sub o atmosfera protectoare de gaz s-a dovedit a fi o importanta metoda in mentinerea calitatii si cresterea termenului de valabilitate al produselor. Ambalarea miezului de nuca ROCONUT într-o atmosferă modificată de dioxid de carbon, precum şi prin asigurarea unui nivel scăzut de oxigen rezidual (sub 1%) impiedica formarea microorganismelor si termenul de valabilitate se prelungeşte semnificativ. Ambalarea în atmosferă modificată este cea mai potrivită metoda de pastrare a miezului de nuca.

          Partenerul ROCONUT, compania Linde ne-a acordat un sprijin fundamental pentru alegerea amestecului de gaz optim pentru a crea o atmosferă modificată cu echilibru optim pentru miezul de nuca. Astfel, o atmosferă modificată cu efecte benefice, ce cuprinde 3–10% O2 şi 3–10% CO2, poate prelungi considerabil termenul de valabilitate al nucilor ROCONUT, un termen de 12 luni pe care il gasiti inscriptionat pe ambalaje.

           Procesele cele mai problematice de descompunere sunt cauzate de dezvoltarea microbiană, de oxidare şi de pierderea prospeţimii. Acestea duc la râncezire, decolorare şi pierderea gustului.Prin organizarea impecabila a activitatii de procesare a miezului de nuca, ROCONUT a rezolvat una dintre problemele importante în evitarea contaminării cu microorganisme în timpul procesului de fabricaţie asigurand cele mai înalte standarde de igienă şi de calitate a materiei prime.PUNGI STAND-UP DOY PACK

           Punga Stand-up Doy-pack este un ambalaj extrem de practic și robust, care câștigă în popularitate pentru o gamă largă de produse, inclusiv praf, de granule, produse late, paste și lichide. Comparativ cu pungi plate cu același format, acesta are un volum de umplere mai mare. În plus, stabilitatea verticală a pungii asigură o poziționare ideală și prezentare la punctul de vânzare direct pe raft.FERMOAR ZIP LOCK

           Punguța Doypack este fabricata cu un sistem resigilabil, cum ar fi un fermoar sau o bandă de memorie, sau un sistem de închidere cu gura de scurgere pentru șurub sub formă de pastă sau de produse lichide. În plus față de consumul în porțiunile necesare, aceste extra-uri asigură, de asemenea, depozitarea în siguranță a produselor.

La miezul de nuca ROCONUT sistemul de deschidere ușoară este integrat fără dificultate în tipul de pungă pentru a obține caracteristici de manipulare îmbunătățite și o poziționare optimă în rafturi de vânzare cu amănuntul.


PUNGA PILOW-TIP PERNA
            Pungile pernă sau pillow sunt cel mai frecvent tip de ambalaje flexibile folosit. Această formă facilitează depozitarea şi transportul chiar şi pentru cantităţi mari de produs. La acest ambalaj flexibil sigiliul de etanșare este montat central în partea din spate și conține material suplimentar de 10 până la 12mm.
Avantajele folosirii acestui tip de ambalaj sunt ușurința de utilizare pentru consumator și designul flexibil al culorilorși formelor. Din acest motiv, punga pernă sau pillow ocupă mai puţin spaţiu, este flexibilă şi minimizează costurile comerciantului. Pungile pernă sau pillow pot fi prevăzute cu un orificiu pentru uşurarea agăţării şi facilitarea modalităţilor de prezentare la punctul de vânzare.


PUNGA ALUMINIZATA TRIPLU STRATIFICAT
            Indiferent  de modelul pungii, pilow sau doy pack, ROCONUT livreaza miezul de nuca doar in pungi aluminizate triplustratificat. Ce inseamna aceasta? Pungile sunt realizate din trei straturi de folie, una pe care se si face imprimarea textului si imaginilor cu cerneluri ecologice, folie din aluminiu sau aluminizata in functie de tipul pungii, pilow respectiv doy pack. Aceasta folie este acoperita pentru protectia nucilor cu o folie speciala de tip alimentar care va fi in contactul interior cu miezul de nuca. La exterior se aplica o a treia folie peste suprafata imprimata a foliei aluminizate cu scopul de a proteja designul si prospertimea culorilor cand acestea sunt expuse la lumina puternica sau soare. Cele trei straturi asigura prin sistemul de lipire o inchidere etansa a pungii precum si pastrarea aerului protector pentru nuca.


Nu sunt produse în această categorie.