DELIVERY INFORMATION

EXTRAS DIN TERMENI SI CONDITII

5. COMANDA


5.a. Comerciantul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, Produsul este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a acestuia.

5.b. Prin finalizarea Comenzii Comerciantul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

5.c. Prin finalizarea Comenzii, Comerciantul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Comerciantului.

5.d. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Comerciant, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

5.d.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

5.d.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de ROCONUT, in cazul platii online;

5.d.3. datele furnizate de catre Comerciant, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

5.e. Potrivit OUG nr 34/2014, Comerciantul are dreptul sa se retraga din Contract, adica sa returneze Produsele integral sau partial  în termen de 3 (trei) zile calendaristice de la data zilei in care a primit produsele fizic, prin invocarea unui motiv intemeiat legat de livrarea si/sau calitatea produselor si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Comerciantul poate opta si pentru schimbarea marfii fara alte costuri.

5.f. In cazul in care Comerciantul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste pe Site.

5.g. In cazul in care Comerciantul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 3 (trei) zile de la data primirii produselor returnate. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

5.g.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

5.g.2. pentru Comenzile achitate cu OP/Ramburs/Transfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
6. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

6.a. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

6.a.1. furnizarea de Produse al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

6.a.2. furnizarea de Produse realizate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod evident;

6.a.3. furnizarea de Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

6.a.4. furnizarea de Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
7. CONFIDENTIALITATE

7.a. ROCONUT va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizeaza Comerciantul. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

7.b. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Comerciant cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

7.c. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.  ROCONUT nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7.d. Prin inscrierea in baza de date a ROCONUT, Comerciantul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai ROCONUT: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Comerciant  si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care ROCONUT poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Produselor.


8. PUBLICITATE

8.a. Newsletterele ROCONUT sunt transmise direct, astfel, fiind asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

8.b. In momentul in care, Comerciantul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere dar isi poate de asemenea modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

8.b.1. prin contactarea ROCONUT in acest sens.

8.b.2. prin modificarea setarilor din Contul de client.

8.b.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

8.c. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.


9. FACTURARE – PLATA

9.a. Preturile Produselor afisate in cadrul site-ului www.shop.roconut.ro  nu includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare si nici costurile de expediere care se vor calcula personalizat pentru fiecare comanda in parte.

9.b. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Comerciant  in format electronic o factura proforma pentru produsele livrate, obligatia Comerciantului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.c. Dupa confirmarea platii (ramburs la primirea coletului, avans inainte de livrare) Vanzatorul va transmite factura fiscala pentru produsele livrate cu care Comerciantul se va inregistra in contabilitate.

9.d. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Comerciantului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

9.e. Prin aceasta modalitate de comunicare Comerciantul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de SC RO & CO SOFT SRL, detinatorul marcii ROCONUT, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

9.f. Prin trimiterea Comenzii, Comerciantul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre SC RO & CO SOFT SRL in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

9.g. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@roconut.ro

9.h. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Comerciantului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

9.i. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Comerciantul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

9.j. Comerciantul poate introduce datele mai multor carduri de plata pe care le detine, pentru care se poate activa optiunea de plata electronica.


10.  LIVRAREA PRODUSELOR

10.a. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele in sistem de curierat "door-to-door" catre Comerciant  in termen de 24-48 de ore de la data comenzii procesate si confirmate de catre Vanzator.

10.b. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.c. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.